Acné (vette huid)

Heeft u last van een onzuivere en/ of vette huid met acne?

Het is belangrijk om acne tijdig te behandelen zodat eventuele littekenvorming wordt voorkomen.
Acne komt vooral in de pubertijd voor maar sommige mensen hebben er ook op latere leeftijd last van. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op acne bijvoorbeeld; hormonen, eetgewoontes, stress, verkeerde make-up, gebruik van verkeerde of geen verzorgingsproducten en/of medicijngebruik. Acne is te herkennen aan rode bultjes, wondjes, (onderhuidse) ontstekingen, witte kopjes en mee-eters.

Acne behandelen bij de Marebrug

Het succesvol actieve acne behandelen, vergt een goede samenwerking tussen patiënt en behandelaar. Alle behandelingen die wij in de kliniek uitvoeren kunnen teniet worden gedaan door verkeerde voeding en een verkeerde verzorging van de huid.

De verschillende behandelingen die wij aanbieden voor acne zijn:

Acne behandeling met een dieptereiniging & verzorging

Een dieptereiniging is een onderdeel van acnetherapie waarbij op een snelle en efficiënte manier de huid grondig wordt gereinigd om onzuiverheden te verminderen en verergering van de acne te voorkomen. Dit is een behandeling die op zeer regelmatige basis zou moeten plaats vinden. (om de 4 – 6 weken)

Acne behandeling met microdermabrasie

Met een microdermabrasie behandeling oogt de huid direct frisser en schoner. Het gaat om een intensieve peeling met een steriele diamanten “schuurblokje”. De opperhuid wordt vernieuwd en de acne vermindert. Deze methode wordt alleen toegepast wanneer de acne niet meer heel actief zijn.

Acne behandeling met een dermale peeling

Voor acne beginnen wij met een fruitzuurpeeling die speciaal ontwikkeld is voor een huid met mee-eters, pukkels en puistjes. Naar gelang het resultaat kunnen wij de soort peeling aanpassen naar een TCA-peeling, eventueel in combinatie met een Jessner peeling. De huid specialist zal beoordelen welke het meest geschikt is.

Afspraak maken

Acne komt bij zo 85% van jongeren tussen de 14 en 23 jaar voor. Het is belangrijk acne goed te behandelen om littekens in het gezicht te voorkomen of te minimaliseren. Wij maken graag een afspraak met u (en/of uw jongvolwassen kind). Acne is te behandelen indien er regelmaat is in het reinigen en verzorgen van de huid. Ons Skin Abonnement FACE Light is een ideale manier om dit regime goed vast te houden.

Winkelwagen
afspraak maken
Scroll naar boven