Doffe huid

Een grauwe teint

Wanneer de huid onvoldoende gehydrateerd wordt of wanneer dode huidcellen zich opstapelen doordat de huid onvoldoende geëxfolieerd ( door middel van een scrub of peeling) wordt, kan een doffe huid ontstaan. Niet roken, minder stressen, matigen met alcohol en voldoende bewegen en slapen zijn een goed begin. Eet u daarnaast gezond, dan bent u op de goede weg. De cellen van de huid worden continu van binnen naar buiten ‘ververst’. In de diepere huidlaag worden nieuwe cellen gevormd en deze schuiven langzaam naar boven. En zo bestaat het buitenste huidlaagje uiteindelijk uit duizenden dode huidcellen. De meesten verliezen we automatisch maar sommige hebben de neiging aan elkaar te kleven. Hierdoor wordt het huidoppervlak ‘rommelig’ en dat zorgt voor een doffe uitstraling. Vanaf uw dertigste krijg u hier steeds meer last van.

Een grauwe teint laten behandelen bij de Marebrug

Uw huid heeft een oppepper nodig en dat wordt gedaan met de volgende behandelingen:

Een grauwe teint behandelen met de Liquid Facial Glow

Ons paradepaardje op het gebied van “pampering” behandelingen, alleen zullen wij nu wat dieper moeten werken om alle dode huidcellen weg te krijgen en de poriën te ledigen. Een grondige reiniging met een diepe exfoliatie en daarna een intensieve microdermabrasie met een steriele diamant “slijptolletje”,waarna de behandeling wordt afgesloten met een hydratie serum. Uw huid zal gaan glimmen. Er zijn 2 tot 3 behandelingen nodig.

Een grauwe teint behandelen met microdermabrasie

Met een microdermabrasie behandeling oogt de huid direct frisser en helderder. Het gaat om een intensieve mechanische peeling. De opperhuid wordt vernieuwd en de doorbloeding verbeterd. Microdermabrasie is een mechanische peeling om dode huidcellen aan de oppervlakte te verwijderen. De huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde mechanische peeling tot het gewenste niveau is bereikt. De specialist bekijkt tijdens de behandeling hoe “fijn of grof” het diamant opzetstukje op het apparaat moet zijn. Des te meer behandelingen u ondergaat, des te mooier het resultaat zal zijn.

Een grauwe teint behandelen met een dermale peeling

Voor een doffe huid is het belangrijk om een zuur te gebruiken dat goed exfolieert en proteïne kan splitsen. Onze fruitzuur peelings zijn speciaal ontwikkeld om de huid weer “tot leven” te brengen. Naar gelang het resultaat, kunnen wij de soort peeling aanpassen naar een TCA-peeling met een hoger concentratie. De therapeut zal beoordelen welke het meest geschikt is. Er zijn een paar behandelingen nodig.

Afspraak

Om te beoordelen welke van deze behandelingen het meest geschikt zal zijn om de grauwe teint te veranderen in een blozende huid, plannen wij graag een vrijblijvend consult met u in.

Winkelwagen
afspraak maken
Scroll naar boven