Mesotherapie

De behandeling met mesotherapie

Deze behandeling wordt toegepast bij meerdere indicaties. De bedoeling is om de werkzame stoffen diep in de huid te brengen. Het voordeel van in het huid brengen, in plaats van erop, is dat alle werkzame en actieve ingrediënten rechtstreeks komen waar ze hun werk moeten doen. Wanneer een huid intact is, laat het maar 3% van de ingrediënten door tot in de diepere lagen. Wanneer een huid open is (door mesotherapie) laat de huid maar liefst 93% van de actieve stoffen door.

Verschillende methode

Afhankelijk van de behandelaar en de indicatie kan gekozen worden uit verschillende technieken. De behandeling kan een cosmetisch of een medisch doel hebben. Onderstaande methoden zijn allen effectieve manieren om de huid in de diepte te verbeteren en de aanmaak van nieuw collageen en elastine te stimuleren.

Handmatig

Een medicus kan handmatig injecteren met een injectienaaldje. Dit gaat met iets grotere hoeveelheden, waardoor er een bultje onder de huid ontstaat, ten opzichte van een ‘gun’. Dit trekt doorgaans na een uur weg wanneer de werkzame stof zich verspreidt in de huid.

Skin injector

De behandelaar kan ervoor kiezen om te injecteren met een skin injector ( ‘gun’ ), waardoor het dieptebereik van het naaldje is ingesteld..

SkinPen/DermaPen

Ook kan er gekozen worden om met de SkinPen of DermaPen te werken. Hierop zit een rollertje met hele fijne naaldjes. Deze wordt op een bepaalde diepte ingesteld en wordt over de huid bewogen. Dit wordt niet als vervelend ervaren. 

Winkelwagen
afspraak maken
Scroll naar boven