Overmatig zweten – bekend als ernstige okselhyperhidrose – is een permanente aandoening die ongemak en vaak schaamte veroorzaakt bij mannen en vrouwen. 

Wat is overmatig zweten?

Het is volkomen normaal om te zweten tijdens het sporten, of als het te warm is. Het is de natuurlijke manier voor je lichaam om je af te koelen. Maar als u overmatig zweet, kan dit veel ongemak veroorzaken en uw algehele gevoel van welzijn beïnvloeden.

Wat veroorzaakt overmatig zweten?

Hoewel er vaak geen duidelijke oorzaak is, is het vaak geassocieerde genetica (primaire hyperhidrose), of met onderliggende medische aandoeningen zoals koorts (secundaire hyperhidrose). Het kan ook een bijwerking van de menopauze zijn of wanneer patiënten bepaalde medicijnen zoals bètablokkers nemen. 

Hoe te behandelen

Vanwege de gênante aard van de aandoening, kiezen sommige mensen voor extreme maatregelen zoals plastische chirurgie om zweetklieren te verwijderen. Overmatig zweten kan echter met een botuline toxine behandeling, zeer effectief behandeld worden. Botulinetoxine wordt geïnjecteerd in zweetklieren in de oksels, handen of voeten in een procedure die zowel eenvoudig als veilig is. Deze klinisch bewezen procedure doet wonderen bij het stoppen van overmatig zweten in zijn sporen, waardoor patiënten dramatische en levens veranderende resultaten krijgen zonder pijn of chirurgische hersteltijd. 

Winkelwagen
afspraak maken
Scroll naar boven