Vlekjes en littekens

Ontsierende vlekjes en plekjes op de huid

Naarmate de huid ouder wordt verschijnen er steeds meer vlekjes en plekjes op de huid. Pigment vlekken nemen toe door blootstelling aan UV en blauw licht. Er kunnen klein fibroompjes of steelwratjes ontstaan. Alle goedaardige huidlaesies (plekjes) kunnen worden verwijderd; ook moedervlekken die als storend worden ervaren. Eerst zal de arts of huidtherapeute beoordelen of het plekje goedaardig is, waarna het op de volgende manieren kan worden behandeld.

Huidafwijkingen behandelen met Cryotherapie

De CryoPen® maakt het mogelijk om doeltreffend onder meer fibromen, wratten, ouderdomsvlekken en alle verdere goedaardige huidletsels te verwijderen met behulp van vrieskracht, op de millimeter nauwkeurig. Geschikt voor kleine en grotere huidafwijkingen. Meestal volstaat één behandeling.

Huidafwijkingen behandelen met Dermale peelings

Voornamelijk pigmentvlekken worden behandeld met Dermale Peelings. Daarvoor gebruiken wij de Benebellum peeling. Er zijn een aantal verschillende peelings van glycolzuur en TCA, met oplopende concentraties die wij gebruiken voor overige huidaandoeningen.

Littekens en Acne littekens

Indien er sprake is van storende littekens door een trauma of acne, hebben wij een aantal behandelmogelijkheden in huis.

(Acne) Littekens behandelen met Microneedling

Met microneedling geven wij speldenprikken aan de huid. Deze lichte verwondingen aan de huid veroorzaken dat de huid reageert door nieuw gezond weefsel aan te maken. Wij passen medisch microneedling toe in combinatie met actieve, hoog geconcentreerde werkzame stoffen. Door de  kleine kanaaltjes kunnen deze stoffen tot diep in de huid komen om daar werkzaam te zijn.

(Acne) Littekens behandelen met Dermale Peelings

Er zijn een aantal verschillende peelings van glycolzuur en TCA, met oplopende concentraties die wij gebruiken voor de behandeling van acne. Hoe vaak er wordt gepeeld is afhankelijk van het zuur en de concentratie. Onze therapeute zal beoordelen hoe vaak en hoe diep gepeeld dient te worden.

(Acne) Littekens behandelen met Microdermabrasie

Microdermabrasie is een mechanische peeling om dode huidcellen aan de oppervlakte te verwijderen. De huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde mechanische peeling tot het gewenste niveau is bereikt. De specialist bekijkt tijdens de behandeling hoe “fijn of grof” het diamant opzetstukje moet zijn. Des te meer behandelingen u ondergaat, des te mooier het resultaat zal zijn.

Afspraak

Littekens in het gezicht zijn vervelende, soms pijnlijke en vaak cosmetisch storende huidaandoeningen. Om te beoordelen welke van deze behandelingen het meest geschikt is, plannen wij graag een vrijblijvend consult met u in.

Winkelwagen
afspraak maken
Scroll naar boven