Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekjes of zonnevlekjes kunnen over het algemeen geen kwaad maar veel mensen vinden de vlekken niet mooi omdat ze er hierdoor ouder uit zien. Door zonlicht gaat uw huid meer pigment aanmaken en wordt uw huid bruiner. Als dit proces niet (meer) goed werkt kunnen er pigmentvlekken of ouderdomsvlekken ontstaan.

Ouderdomsvlekjes behandelen bij de Marebrug

Wij beoordelen altijd of een vlekje goedaardig is en bij twijfel zullen wij u doorverwijzen via de huisarts, eventueel naar een dermatoloog. Goedaardige plekjes kunnen wij heel goed behandelen met:

Ouderdomsvlekjes behandelen met Cryotherapie

Door alleen het vlekje te bevriezen met Cryotherapie verdwijnt dit plekje. Meestal is een behandeling afdoende. Het is niet een pijnlijke behandeling en wordt heel vaak uitgevoerd.

Ouderdomsvlekjes behandelen met Dermale peelings

Dermatologische glycolzuur peelings zijn de populairste oppervlakkige peelings en kunnen goede resultaten geven bij hyperpigmentatie, behalve bij mensen met een donkere huid. Over het algemeen wordt hiervoor hydrofiel AHA gebruikt.

Afspraak

Om te beoordelen of uw ouderdomsvlekjes en/of zonnevlekje te behandelen zijn, plannen wij graag een vrijblijvend consult met u in.

Winkelwagen
afspraak maken
Scroll naar boven