Verouderde huid

Wat gebeurt er in de huid bij veroudering?

Tijdens het huidverouderingsproces is de afbraak van collageen- en elastinevezels groter dan de aanmaak. De huid wordt slapper en minder vol. Er zijn een paar belangrijke factoren die dit proces zelfs kunnen versnellen alhoewel 70% ‘in de genen zit’, oftewel uw DNA. Soms zijn er bepaalde afwijkende chromosomen die een versnelde afbraak van collageen bewerkstelligen. Of dit bij u het geval is kunnen wij met een DNA-analyse vaststellen. Door uw DNA te analyseren kunnen wij opmaken waarom de huid (extra) snel verouderd. Lees hier meer.

Huidveroudering behandelen bij de Marebrug

Er zijn diverse behandelmethodes mogelijk om de fibroblasten te stimuleren. Wanneer dit gebeurt wordt er elastine en collageen aangemaakt. Tevens verstevigen wij de huid door behandeling van het collageen; maar daarvoor moet er natuurlijk wel collageen aanwezig zijn! Dit kunnen wij goed meten met de DermaScan waarbij wij iedere huidlaag in beeld kunnen brengen en het “reservoir” aan collageen kunnen zien. Indien het “reservoir” in de huid leeg is, zullen wij eerst met voedingssupplementen starten,om zo weer een voldoende collageen niveau te krijgen. De volgende behandelingen zijn mogelijk:

Huidveroudering behandelen met Dermale Peelings

Met de Dermale peelings kunnen wij maatwerk bieden en afhankelijk van de indicatie de peeling tot een bepaalde diepte in de huid laten werken. Met een peeling wordt een dun (of iets dikker) laagje van de opperhuid verwijderd. Met het aangroeien van de nieuwe huid wordt nieuwe collageen gevormd. Dit resulteert in huidverjonging. Peelings worden altijd in kuurverband toegepast van ongeveer 3 behandelingen, 4 weken uit elkaar.

Huidveroudering behandelen met Skin Boosters

Skin-boosters vallen onder de semi-invasieve behandelingen. Er wordt door middel van kleine injecties actieve stoffen in de huid gebracht. Ook deze behandeling wordt altijd in kuurvorm aangeboden.  Natuurlijke en geleidelijke resultaten, zonder  “downtime”.

Huidveroudering behandelen met Viva Fractional

De VivaFractional behandeling gebeurt op basis van radiofrequentie en magnetische pulsen. Het is een niet invasieve behandeling. Door hitte ontwikkeling in de huid worden de fibroblasten gestimuleerd om nieuwe elastine en collageen aan te maken. Dit resulteert in een strakker, voller en jonger uitziende huid. Er is wel enige van enkele dagen “downtime” met deze behandeling.

Huidveroudering behandelen met Icoone

Dit is bijna een wellness behandeling te noemen, zo relaxed is het om deze te krijgen. Door middel van mechanische massage door een robotje die zuigt en rolt over de huid, vallen mensen bijna in slaap tijdens de behandeling. Echter wordt er hard gewerkt in de huid. Het bindweefsel wordt gestimuleerd wat onder meer zorgt voor stimulatie van het lymfesysteem en aanzetten tot vernieuwing in de huid.. Een behandeling om iedere week te kunnen doen. Een kuurverband is nodig voor goede resultaten.

Afspraak

Om te beoordelen welke van deze behandelingen het meest geschikt is of zijn, plannen wij graag een vrijblijvend consult met u in.

Winkelwagen
afspraak maken
Scroll naar boven